Leraarondersteuner Tim

Tim Kas, leraarondersteuner WereldKidz Kameleon

Tim Kas werkt sinds februari 2018 als leraar in opleiding en leraarondersteuner op WereldKidz Kameleon.

Tim is van origine sportleraar en heeft jarenlang als senior pedagogisch medewerker en gymleraar gewerkt. Na 10 jaar was hij ‘klaar’ met het werken in de kinderopvang. Tim ging het zakenleven in maar merkte dat hij het als accountmanager niet naar zijn zin had. Hij besloot een sabbatical te nemen om zich volledig te kunnen richten op zijn gezin. Na een jaar wilde hij wel weer iets oppakken. Iets waar zijn hart lag.

Met twee kinderen op WereldKidz Kameleon las Tim in de nieuwsbrief van de school dat ze dringend op zoek waren naar leraren. Tim wist gelijk:

“Dit is mijn kans om te gaan doen waar ik goed in ben en waar mijn hart ligt.”Tim besloot contact op te nemen met de schoolleiding. “Ik had nooit de pabo gedaan maar raakte in gesprek over de Flexibele PABO een nieuw soort zij instroomtraject. Ieder mens heeft een talent en werken met kinderen is mijn talent. Op het gebied van pedagogiek heb ik al veel ervaring maar onderwijskundig heb ik nog wat te leren. Ik werk nu als leraarondersteuner en volg daarnaast de flexibele Pabo.

"Ik vind het fantastisch dat ik deze kans krijg en het is ongelooflijk gaaf om op deze manier te leren. Ik kan al mijn opdrachten gelijk in de praktijk brengen. Af en toe is de combinatie best pittig maar inmiddels heb ik een goed ritme. Ik ontwikkel mij in rap tempo als leraar.”

Werken en leren

“Als leraarondersteuner en aankomend leraar sta ik al veel voor de klas. Ik werk voornamelijk in de bovenbouw en de Topklas. Ik ondersteun waar nodig en leraren kunnen kiezen wanneer ze mij een dagdeel inzetten. Ik neem de klassen over bij ziekte, geef gymlessen, Engelse les en ondersteun leerlingen bij vakken waar ze extra moeite bij hebben.

Mijn functie is dus heel divers. Didactisch en onderwijskundig kan ik nog een hoop winst behalen. Omdat ik in zoveel klassen ondersteun leer ik van alle verschillende kwaliteiten van de leraren op het gebied van groepsdynamiek en didactiek. Ik haal er elementen uit en maak het me eigen.”

WereldKidz Kameleon

“Ik voel me op mijn plek bij WereldKidz Kameleon. We hebben een goede werksfeer, een leuke nieuwe schoolleider en een hecht team met leuke collega’s.”

Op WereldKidz Kameleon wordt er gewerkt met leerpleinen en werkplanningen. Kinderen kunnen hun eigen werk indelen en een eigen plekje zoeken op de leerpleinen.
Het mooie van deze manier van werken vind Tim dat de verantwoording bij de kinderen ligt. Ze leren omgaan met planningen, druk en het ontwikkelen van kwaliteiten. “We werken er samen naar toe dat ze de toetsdoelen kennen en kunnen. De leraren begeleiden dit en geven instructie.”

Het werken met leerpleinen is ook een mooi voorbeeld van ‘Samen leren’. “Op de leerpleinen kunnen de leerlingen bij elkaar terecht. Ze helpen elkaar en leggen elkaar dingen uit.”

21th century skills

“Vanuit mijn opleiding heb ik veel ideeën over het ontwikkelen van 21th century skills. Ik vind het fantastisch om hier mee bezig te zijn. Het is ook echt belangrijk voor de toekomst. We maken al wel veel gebruik van digitale leermiddelen maar hierin kunnen we denk ik nog wel meer groeien als school.“

Ouderbetrokkenheid

“Op onze school worden ouders betrokken bij de activiteiten door het jaar heen. We hebben dan ook een actieve ouderraad en werken met klassenouders. 

"We vinden het belangrijk dat de deuren altijd open staan voor ouders. De lijntjes zijn kort en we staan voor elkaar klaar. “

WereldKidz

“Mijn ervaring met WereldKidz is heel positief. Ik ben heel hartelijk ontvangen en krijg handvatten waar ik iets mee kan. Als medewerkers worden we goed gefaciliteerd met bijvoorbeeld Ipads en, zoals in mijn geval, een scholingsovereenkomst. Wat ik ook prettig vind is dat er bijeenkomsten georganiseerd worden voor bijvoorbeeld leraarondersteuners zoals ik. Voor mijn gevoel zijn de lijntjes kort en kan ik overal terecht met mijn vragen.”

Meer weten over het onderwijs op de WereldKidz Kameleon?

Bekijk dan de website.

Werken bij WereldKidz.

Wil jij kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Hou je van samen werken én samen leren? Word dan onze nieuwe collega! Bekijk hier onze vacatures.