Samen leren

 

Samen Leren binnen de WereldKidz Academie

 

Samen leren geeft energie en is belangrijk om elke dag weer goed onderwijs te kunnen geven aan kinderen. Binnen WereldKidz leren we samen op alle niveaus in de organisatie: met leerlingen, binnen teams, met collega’s in opleiding, binnen clusters en ook met elkaar binnen WereldKidz. Daarvoor hebben we de WereldKidz Academie. De WereldKidz Academie is er voor alle medewerkers, en ook voor onze collega’s in opleiding. Je kunt er inspiratie opdoen, nieuwe kennis eigen maken, nieuwe vaardigheden leren en/of  oude vaardigheden opfrissen. De WereldKidz Academie omvat diverse activiteiten, die per jaar ook kunnen verschillen waaronder kenniscafe’s, cursussen, trainingen en Gluren bij de Buren.  Het wordt verzorgd door WereldKidz medewerkers met een specifieke expertise of externe specialisten. Elk jaar is er weer een gevarieerd programma: digitaal of live. 

 

Kenniscafé

Meerdere keren per jaar hebben we een kenniscafé . De laatste twee jaar in de vorm van een webinar. Dit is goed bevallen en zetten we door. Hierbij komen diverse thema’s en verschillende sprekers aan bod die voor zowel leerkrachten als overige medewerkers interessant zijn. In het verleden waren de onderwerpen onder meer: hoogsensitiviteit bij kinderen, communicatie met ouders in tijden van corona, Alfabedding, seksuele en genderdiversiteit, iedereen kan tekenen en bewegend leren. 

 

Cursussen en trainingen

Elk jaar bieden we meerdere cursussen of trainingen aan. Gekoppeld aan onze strategische ambities (talentontwikkeling, digitale geletterdheid en burgerschap) en aan pedagogische en didactische basisvaardigheden. Ook is er geregeld een specifiek aanbod voor diverse rollen binnen onze organisatie waaronder de BHV-er, intern vertrouwenspersoon, de schoolleiders en directeuren.

Programma WereldKidz Academie

Het actuele programma van de WereldKidz Academie kun je vinden in de Bieb.