Leraar Iris

Iris Boersma-Wessels, leraar WereldKidz VSO Meerklank

Iris werkt 4 dagen in de week als leraar op WereldKidz Meerklank, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Samen met een onderwijsassistent is zij verantwoordelijk voor een gemengde groep leerlingen (onder en middenbouw) .

Speciaal onderwijs

Iris heeft specifiek gekozen voor het speciaal onderwijs. Ze heeft affiniteit met de doelgroep en vindt het werk gevarieerd. Ze is dol op de praktijkvakken.

 “Je moet stevig in je schoenen staan en het werk is soms best ingewikkeld. Elke leerling heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Maar met geduld en humor kun je veel bereiken.”

Iris werkt in een klas van 10 enthousiaste leerlingen met elk hun eigen persoonlijkheid en leerpunten.


“Het mooie aan de groep is hoe de leerlingen voor elkaar opkomen en samen een groep vormen. Ze kennen elkaars moeilijkheden en accepteren elkaar daardoor beter.”

“Gedurende het schooljaar bouw je echt een relatie op met de leerlingen. Wanneer je echt de tijd neemt voor een leerling, krijg je terug wat je erin steekt. Het geeft me voldoening dat ik leerlingen door duidelijkheid en zelfsturing kan leren omgaan met hun eigen moeilijkheden.”

Specifieke kenmerken van de school

Het bijzondere van de WereldKidz Meerklank vindt Iris de kleinschaligheid en de visie van de school.
“Kinderen begeleiden in hun eigen ontwikkeling en optimaal voorbereiden op hun toekomst door uitdagend onderwijs”

“Op WereldKidz Meerklank geven we daar invulling aan door de groepsdoorbroken en beroepsgerichte vakken. Er wordt thematisch gewerkt en de buitenwereld wordt betrokken in de klas.”

Samen leren

Samen leren is voor de leerlingen op de WereldKidz Meerklank soms ingewikkeld. Toch is er aandacht voor het samen leren door het aanbod van groepsdoorbroken vakken. Iedere leerling leert op zijn/ haar eigen niveau.

"Ook binnen het team wordt er samen geleerd. Er is veel overleg en ruimte voor ieders eigen inbreng. Daardoor komen we samen tot mooie dingen.”

 De praktijkvakken worden in groepjes van 2 leraren opgezet. Daarnaast zijn er expertisegroepen bestaand uit meerdere leraren die lesmateriaal en mooie leerlijnen ontwikkelen.

Talentontwikkeling

Op WereldKidz Meerklank wordt ook gewerkt aan de strategische speerpunten van WereldKidz aangepast op het niveau van de leerlingen. Iris noemt talentontwikkeling een mooi speerpunt gericht op de toekomst van de leerlingen. In de klas besteed ze veel aandacht aan het ontwikkelen en vergroten van de talenten van de leerlingen.

“De leerlingen ontdekken vaak dat ze meer kunnen dan ze dachten.”

Meer weten over het onderwijs op de WereldKidz Meerklank?

Bekijk dan de website.

Werken bij WereldKidz.

Wil jij kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Hou je van samen werken én samen leren? Word dan onze nieuwe collega! Bekijk hier onze vacatures.