Ouder Mohamed

In gesprek met Mohamed Azouagh (ouder)


Hoe ervaren ouders het onderwijs op Op Dreef? We vroegen het Mohamed Azouagh vader van Juneid (10 jaar) Intesaar (9 jaar) uit groep 6. Juneid en Intesaar zitten vanaf groep 3 op Op Dreef. Na een verhuizing hebben de ouders heel bewust gekozen wat het beste zou zijn voor hun kinderen. Naast de ligging van de school en aansluiting met leeftijdsgenoten, was vooral het openbare karakter en de multiculturele leerlingpopulatie doorslaggevend voor hun keuze. 

Op Dreef is een multiculturele school. “Sommige ouders hebben daar een verkeerd beeld bij. Ik vind de verschillen juist prachtig mooi. Van verschillen kun je leren. Iedereen is uniek, heeft een eigen achtergrond en dat maakt het heel gezellig op school. Iedereen is welkom. Voor mij is het ook belangrijk dat mijn kinderen naar een openbare school gaan. Op een openbare school heb je geen stempel en mag je zijn zoals je bent.“

Vader is erg betrokken bij de school en zijn kinderen. “Ik breng de Juneid en Intesaar elke dag naar school en op dinsdag heb ik papadag. Ook in de klas ben ik betrokken. Ik vind het belangrijk om de klasgenoten van mijn kinderen te leren kennen.” Niet alle ouders zijn zo betrokken bij de school. Wat Mohammed betreft mogen vooral de vaders hun gezicht meer op school laten zien. “Ouders kunnen ook leren van school.”

Samen leren is de slogan van WereldKidz. Dat zie je terug in de school. “Het is prachtig om te zien hoe we allemaal samen leren en in harmonie, liefde en saamhorigheid leven.” Samen leren onder ouders vindt Mohammed ook belangrijk. “Op school worden er ook activiteiten zoals een taalcursus en naailessen voor ouders georganiseerd. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. En daarnaast zijn er regelmatig gesprekken met leraren op school om te praten over onze kinderen.”

Mohammed is blij met het onderwijs en de leraren op Op Dreef. “Mijn zoontje kan best moeilijk gedrag vertonen. De school gaat hier goed mee om en is zeer betrokken. Daardoor gaat het steeds beter. De juf is lief en streng maar rechtvaardig. Ook de schoolleider is betrokken en staat altijd bij de deur om de kinderen en ouders te begroeten. Dit jaar is er in Zeist een Islamitische school geopend. Eerst dachten we dat er daardoor veel kinderen van school zouden veranderen. Maar veel ouders zijn gebleven met hun kinderen.”

“Ik ben zeer tevreden met Op Dreef.”